Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Expositie Kunst en Cultuur.

zaterdag 29 augustus.

Zaterdag 29 augustus : Expositie “Kunst en Cultuur aan Huis 2015: Provincie Luik” op de Residentie van de Belgische Ambassadeur, waarna lunch in Berlage en evt. bezichtiging Vormidable.Zijne Excellentie ambassadeur Chris Hoornaert nodigt op zaterdag 29 augustus, van 11.00 h tot 12.00 h exclusief de leden van de BVK uit voor de bezichtiging van een prachtige expositie kunstwerken op de residentie (Jacob Catslaan 14, Den Haag), onder het genot van een drankje en een hapje.

De tentoonstelling, met werken van 25 Luikse kunstenaars, werd verwezenlijkt door Caroline Coste. Met haar collega’s Claudine Moreau en Marjorie Charlier keek ze welke tekeningen, beelden en schilderijen uit de Collection de Liège beschikbaar waren. Daarnaast vroegen ze enkele andere kunstenaars ook mee te doen om tot een verrassend en poëtisch geheel te komen, bijvoorbeeld Jonatham Sullam, Marie Zolamian, Alain Janssens, Djos Janssens en Jacques Charlier.

Aansluitend aan het bezoek wandelen we omstreeks 12 h in een kwartiertje naar de nabijgelegen gezellige Brasserie Berlage (President Kennedylaan 1, Den Haag) voor een gezamenlijke lunch:

Menu.


sandwich met gerookte zalm en mierikswortelcrème,


***

wrap met carpaccio,


***

parmezaan en pesto,


***

broodje met boeren belegen kaas met vijgencompote,


***

mini broodje kroket en een tomaat-paprika soepje.


***

Prijs 12,25€ + drankje(s), ter plaatse te voldoen.

Personen met dieetwensen dienen vooraf rechtstreeks contact op te nemen met
Brasserie Berlage tel.: 070-3387622.

Daarna kunnen de geïnteresseerden wandelen (2km) of met tram 17 of bus 24 (circa 11 minuten) richting Lange Voorhout, om, op de voorlaatste dag van de expositie aldaar, in open lucht en gratis naar Vormidable - Hedendaagse Vlaamse beeldhouwkunst- te kijken.