Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Lentefietstocht.

zondag 18 mei 2014.

Alhoewel we in vroegere fietstochten de streek van Midden-Delfland reeds doorkruist hebben volgt onze 19-de BVK fietstocht een (grotendeels) ander circuit, en zullen we dus weer nieuwe schilderachtige plaatsjes en plasjes ontdekken. We begeven ons o.a. langs de golfbaan Delfland in Schipluiden, de Krabbeplas, de wijnboerderij en het Oeverbos in Vlaardingen, een stukje langs de Nieuwe Waterweg, het historische stadscentrum Maassluis (waar we een lunchpauze gaan houden), en via Maasland, de Foppeplas en het trekveerpontje over de Gaag terug naar Delft.

De totale lengte van de rit bedraagt ruim 40 km (en bij zwaar weer kan de tocht op verschillende wijzen ingekort worden). De bedoeling is dat we "recreatief" fietsen (d.w.z. aan een matig tempo - en al of niet met elektrische hulpmotor), en op die manier elkaar weer eens ontmoeten, onze conditie de zo nodige positieve impuls bezorgen, en samen genieten van leuke plekjes en de prachtige natuur rond plassen, bossen en weiden.

Vertrek is aan de herberg Vlietzigt Jaagpad 7 Rijswijk (langs de Vliet) om 11.00 h. Indien U met de auto komt, kunt U uw auto parkeren in de Plaspoelpolder, Rijswijk op 300 meter fietsafstand van Vlietzigt of op het parkeerterrein bij herberg Vlietzigt zelf.

Aankomst terug in Rijswijk is voorzien rond 16.00 uur.

Inschrijving:: Laat s.v.p. ten laatste op 17 mei 18h00 weten of U van plan bent te komen.
Indien door slecht weer of een onvoldoende aantal deelnemers de tocht geannuleerd zou worden wordt U daarvan dan op 18 mei vóór 9h00 geïnformeerd.