Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Zilverfietstocht

zondag 30 Juni 2013

Zilverfietstocht op zondag 30 Juni 2013 langs Gouda-Schoonhoven- Lek- Krimpenerwaard.

Voor de 18de fietstocht van onze Velo-Vrienden begeven we ons buiten de regio Den Haag en zoeken we ons een juweeltje uit van natuur en historie.

Het vertrek is op de parking Goudse Hout (zie Praktische info hieronder).

Na Haastrecht (met zijn statige 17-de eeuwse stadhuis) gaat het verder langs het schilderachtige slingerende riviertje de Vlist tot in de vestingstad Schoonhoven. Dit is tevens de zilverstad. Een korte wandeling van de Dam richting haven leidt ons langs het eeuwenoude stadhuis en de typische juwelenwinkels (zoals het Schoonhovens Silverhuys).

Deze zijn op zondag gesloten, dus "alleen kijken, niet kopen". Met uitzicht op de haven en de Lek houden we onze lunchstop.

Daarna gaat het verder over de dijk langs de Lek, voor we de weidse Krimpenerwaard induiken. Een typisch Hollands landschap, groene weilanden, koeien, kilometerslange sloten met knotwilgen, de vogelplas Middelblok.

Daarna gaat het richting Gouda, nog een vestingstad, waar we in de schaduw van het Daarna gaat het richting Gouda, nog een vestingstad, waar we in de schaduw van het prachtige 15 de eeuwse stadhuis onze dorst lessen met een stevige pint bier (of iets anders).

Aankomst op de parking Goudse Hout (voor de terugreis) voorzien om ca. 16h30

De lengte van de tocht bedraagt ca. 39 km, en deze wordt gereden op een "recreatieve" wijze, d.w.z. aan een matig tempo, dat toelaat te genieten van de natuur en ondertussen een geanimeerd gesprek te hebben met je medefiets(st)ers.

Praktisch:

Het vertrek is aan de parking Goudse Hout (vrij parkeren), op 30 Juni om 11.00 uur.

Hoe bereikt U deze parking ? Met de auto vanaf A12 afslag Gouda; op/na de afrit richting Gouda kiezen(dus niet Boskoop);
na de Shell benzinepomp links en bij de eerste verkeerslichten slaat U linksaf en komt U op de Burgemeester Van Rheenensingel,
volg deze 2 a 3km; deze gaat dan over in de Goudse Houtsingel, volg deze ca. 1 a 2 km; links heb je dan de parking genaamd Goudse Hout (neem niet een eerder aangeduide parking).

Leden die met de auto Schoonhoven en omstreken verkennen kunnen lunchen samen met de fietsers in restaurant Lekzicht in Schoonhoven (nabij veerbootterminal) vanaf ca. 12h30.

Inschrijving:

Laat s.v.p. ten laatste op 29 Juni 18h00 weten of U van plan bent te komen
Inschrijving.

Indien door slecht weer of een onvoldoende aantal deelnemers de tocht geannuleerd zou worden wordt U daarvan dan op 30 juni vóór 9h00 geïnformeerd.