Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Bezoek Escher-museum en lunch.

dinsdag 12 maart 2013.

Op dinsdag 12 maart 2013 plannen we een bezoek aan Escher in het Paleis, nadien lunch bij café restaurant Schlemmer.

Naast bewonderen kunt U zich hier ook verwonderen voor de bekende "onmogelijke" voorstellingen zoals "Dag en Nacht" waarin vogels uit Hollandse weiden lijken te groeien en "Klimmen en" waarin rijen mensen achter elkaar trappen op en af blijven lopen. Eschers fantasierijke constructies zijn een spel van gezichtsbedrog en perspectief.

We spreken af bij Escher in het Paleis om 11:00u, het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder EMMA - Lange Voorhout 74, Den Haag (tel. 070-4277730, contactpersoon Mevr. Mirja van Dijk), dit ligt aan de kopse kant, vlakbij Hotel des Indes.

We reserveerden een groepsbezoek met gids (1 per 20 personen) van ± 1 uur.
Toegang € 7,50pp,
gids € 60.
Dit wordt dus inschrijven vóór 5 maart, want de gidsen moeten vooraf besteld worden.

Na deze Escher belevenis kunnen wij nog de voormalige Koninklijke Vertrekken en de rijk gevulde museumwinkel bezoeken.

Voor de lunch hebben we café restaurant Schlemmer gekozen in de Lange Houtstraat 17, Den Haag (tel. 070-3609000, contactpersoon Marieke). Voor onze lunch is de bovenzaal gereserveerd vanaf 13:00 u.

Schlemmer is één van die typische "Haagse Instellingen" rond het Plein. Ook leden die niet naar Escher komen verwachten we voor het aperitief tussen 13:00 en 13:15 u. Vervelende werkzaamheden aan de brug tussen Koningskade en Korte Voorhout verhinderen de toegang naar het Centrum vanaf Malieveld-Koekamp.

Wij hopen op een talrijke opkomst! Vergeet niet vóór 5 maart in te schrijven bij het secretariaat!