Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Lezing Peter Vandermeersch.

Dinsdag 23 oktober.

Bekende Vlamingen (BV's) in Nederland? Je kan denken aan voetbalvedettes zoals Nilis, Dembele of Vertongen. Of aan captains of industry, zoals van Boxmeer, CEO van Heineken. En natuurlijk ook aan de hoofdredacteur van het NRC, Peter Vandermeersch. En alhoewel het veel te ver zou gaan te beweren dat deze BV's de Nederlanders leerden voetballen, leerden bier brouwen, of leerden journalistiek bedrijven, zijn we toch bijzonder verheugd Peter Vandermeersch als spreker te mogen verwelkomen.

Puttend uit zijn rijke achtergrond en ervaring (studies geschiedenis, politieke wetenschappen, journalistiek in België, USA en Frankrijk; werkzaam als journalist en hoofdredacteur bij de Standaard, en thans als hoofdredacteur bij het NRC) zal Peter Vandermeersch in zijn lezing met titel

De pers in de 21 ste eeuw: vierde macht of commerciële prostituee?

Het hebben over de macht/invloed van de pers op de publieke opinie, op de machtshebbers en politieke leiders etc.., en over de macht/invloed van de "financiën" (de oplagecijfers, de adverteerders...) op de pers. Dit alles doorspekt met voorbeelden uit de praktijk van de Nederlandse, de Vlaamse en de internationale krantenwereld.

Voor dit boeiende onderwerp wordt u uitgenodigd:
Dinsdag 23 Oktober, toegang vanaf 19h30
Toegangsprijs 5 euro/persoon, incl. koffie
Aanvang lezing om 20h00
in Van der Valk Hotel Den Haag - Wassenaar (gelegen nabij kruispunt Landscheidingsweg en Rijksstraatweg, Wassenaar).

Leden van de Orde van den Prince en van de Sociëteit De Witte (Vlaamse tafel) en andere introducés zijn van harte welkom.

Lezing Peter Vandermeersch.

Dinsdag 23 oktober.

Bekende Vlamingen (BV's) in Nederland? Je kan denken aan voetbalvedettes zoals Nilis, Dembele of Vertongen. Of aan captains of industry, zoals van Boxmeer, CEO van Heineken. En natuurlijk ook aan de hoofdredacteur van het NRC, Peter Vandermeersch. En alhoewel het veel te ver zou gaan te beweren dat deze BV's de Nederlanders leerden voetballen, leerden bier brouwen, of leerden journalistiek bedrijven, zijn we toch bijzonder verheugd Peter Vandermeersch als spreker te mogen verwelkomen.

Puttend uit zijn rijke achtergrond en ervaring (studies geschiedenis, politieke wetenschappen, journalistiek in België, USA en Frankrijk; werkzaam als journalist en hoofdredacteur bij de Standaard, en thans als hoofdredacteur bij het NRC) zal Peter Vandermeersch in zijn lezing met titel

De pers in de 21 ste eeuw: vierde macht of commerciële prostituee?

Het hebben over de macht/invloed van de pers op de publieke opinie, op de machtshebbers en politieke leiders etc.., en over de macht/invloed van de "financiën" (de oplagecijfers, de adverteerders...) op de pers. Dit alles doorspekt met voorbeelden uit de praktijk van de Nederlandse, de Vlaamse en de internationale krantenwereld.

Voor dit boeiende onderwerp wordt u uitgenodigd:
Dinsdag 23 Oktober, toegang vanaf 19h30
Toegangsprijs 5 euro/persoon, incl. koffie
Aanvang lezing om 20h00
in Van der Valk Hotel Den Haag - Wassenaar (gelegen nabij kruispunt Landscheidingsweg en Rijksstraatweg, Wassenaar).

Leden van de Orde van den Prince en van de Sociëteit De Witte (Vlaamse tafel) en andere introducés zijn van harte welkom.