Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Lunch en Maasvlakte

Donderdag 20 September 2012

Voor onze "Lunch-bijeenkomst" van donderdag 20 september a.s. komt het Westland aan de beurt en wel Hoek van Holland. We beginnen zoals gewoonlijk met een aperitiefje aangeboden door de Vriendenkring om 12.00 u in de "TORPEDOLOODS" pub-restaurant aan de Stationsweg 43, Hoek van Holland. Website: Torpedoloods Telefoon: 174-382461.

Deze gelegenheid, wel bekend door de wandelaars onder ons- ligt vlak bij het station van Hoek van Holland en is ook gemakkelijk te vinden als U in Hoek van Holland de pijlen volgt naar Engeland!! (voor personenwagens). Achter het restaurant is er volop parking.

Er is een gezellig buitenterras of een panoramische serre die uitkijken over de "Berghaven" en de beweging van schepen op de "Nieuwe Waterweg". Hier is ook het "Loodswezen met de karakteristieke "pilot-boten" die aan- en afmeren.

Voor de lunch proberen we weer iets anders: Iedereen kan bestellen (en achteraf regelen) waar hij/zij zin in heeft van uitsmijter (± € 8), pannenkoek, salades tot warme lunch (± € 21). Ieder zijn gading. zonder vooraf reserveren.

Voor onze 'namiddagactiviteit' moet ook niet ingeschreven worden: we plannen een boottocht in de havens van Europoort-Maasvlakte. De "Fast Ferry" catamaran van de RET (een overzet naar de Maasvlakte) heeft 80 zitplaatsen en 50 staanplaatsen (ook voor fietsen) en vertrekt vlak voor de Torpedoloods om 14.11u of 15.07u voor een tochtje van 1 uur (€ 3,90 pp 65+). Meevaren tussen allerhande havengeweld of gewoon gezellig (koffie) drinken in het restaurant. Uw keuze.

Let wel: Er is voor het ogenblik een vervelende omleiding Den Haag - Monster - 'sGravenzande. maar je beleeft wel het Westland. Via De Lier is een goed alternatief.

Tot 20 september.