Belgische vriendenkring Den Haag
Amicale belge de La Haye

Fietstocht langs de Langeraarse plassen en het Braassemermeer

zondag 15 Juli 2012.

De 16-de fietstocht van onze Velo-Vrienden leidt ons weer buiten de regio Den Haag en wordt een waterrijke en schilderachtige tocht langs molens, vaarten, plassen, weiden en bomen. Hollandser kan het niet.

Vanuit Alphen a/d Rijn gaat het langs de Woudwetering naar Woubrugge. Door de polder Vierambacht (een natuurreservaat met berkenbos en broedplaatsen voor futen, meerkoeten en waterhoentjes) en gedurende een paar kilometer langs het Braassemermeer komen we bij de Langeraarse plassen. En via Bilderdam en weidse weidelandschappen (de Wassenaarse polder!) komen we aan onze lunchplaats in Leimuiden.

Vervolgens gaat het via Roelofsarendsveen, het Joop Zoetemelkpad en Rijpwetering en opnieuw langs en door het Braassemermeer (een tweetal pontjes te nemen, als je niet wil zwemmen) weer richting Woubrugge en Alphen a/d Rijn.

De lengte van de tocht bedraagt ca. 45 km, en deze wordt gereden op een "recreatieve" wijze, d.w.z. aan een matig tempo, dat toelaat te genieten van de natuur en ondertussen een geanimeerd gesprek te hebben met je medefiets(st)ers. En we gaan mee met onze tijd: ook de moderne fietsen met een milieuvriendelijke elektrische ondersteuning zijn zeer welkom.

Praktische informatie

- het vertrek is aan de Havenstraat in Alphen a/d Rijn (vrij parkeren op zondag).
Dit is vlakbij het station.

- er kan ook een fiets gehuurd worden,voor E 7,50 (onafhankelijk of U al dan niet met de trein reist). De fietsverhuur is onder het station, en als je zeker wil zijn - maar dit is niet verplicht- dan op voorhand reserveren: Fietspoint Oldenburger 0172-491400).

- vooraf inschrijven is niet nodig.
Dus afspraak op 15 Juli om 11.00 uur in de Havenstraat, Alphen a/d Rijn